PIENOISMALLIMARKETTI

Pelikrypta

maanantai 30. maaliskuuta 2015

Bertha Bestraufrung, high matriarch of the sisterhood

Mordheimissa voi palkata ns. kokeneita sotureita joita kutsutaan dramaattisiksi persooniksi eli
Dramatis personae latinaksi. He ovat arvokkaita, kokeneita ja tekevät yleensä selvää vastustajista. Omissa peleissä kyseisiä hahmoja ei ole näkynyt, koska ne ovat pelissä kalliita tai muuten vaikeita saada omaan joukkoon. 

Ylpeänä voinkin esittää oman versioni "Sister of Sigmareiden" dramaattisesta hahmosta jonka kuvaataan vaalea hiuksiseksi, sinisilmäiseksi joden katse jäädyttää hiidenkin 20 askeleen päästä ja kiven kovista raajoista, joita peittää hieno panssari.  

Olen mielestäni onnistunut päihittämään alkuperäisen maalauksen, jonka GW:n on tehnyt figuuristaan.


GW:n alkupeäräinen versio Berthasta. 

Oma näkemykseni Berthasta.
Ja näkemys takaa.

perjantai 27. maaliskuuta 2015

Väripaletti

 Itselle moni maalauksen perusasia on vielä hukassa, mutta yksi mikä on hyvä tietää on kostea väripaletti.  Moni varmasti käyttää ja tietää mikä on väripaletti, mutta mikä on kostea väripaletti?

Kostea paletti pitää hyvn maalit kosteina ja helpottaa värien sekoittelua.

Tarvitset kannellisen kotelon, talouspaperin ja leivinpaperia. Kostuta talouspaperi ja laita se koteloon tai rasiaan. Laita kostean paperin päälle sopiva pala leivinpaperia. Oho... nyt on paletti valmis. Voit sekoittaa leivinpaperin päällä maaleja ja ne pysyvät erittäin juoksevina pitkään varsinkin, kun pitää kannen päällä. Omat maalini ovat pysyneet markinä pitkään varsinkin, kun en ole vammautuneella peukullani pystynyt kunnolla maalaamaan moneen päivään.

Toivottavasti tästä paletista on jollekulle hyötyä, oma maalukseni on ainakin parantunut kummasti. Ei kä maalit pääse kuivumaan ennen aikojaan.

Oma kostea väripalettini.

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Mordheim: Corner House (OSA 1)

Nyt on aika rakentaa jälleen Mordheimin uudelleen rakentamista. Tällä kertaa rakennan ohjekirjan ensimmäisen rakennuksen nimeltään Corner House 1. Kulmatalo koostuu kahdesta seinästä ikkunoilla ja tasanteella.

Olen vain saanut alkun tehtyä. Rakennus on pieni joten luulisin sen saavan suht nopeasti valmiiksi. Rakennusmateriaalina toimii kapalevy, alkuperäiset muoviosat ja jäätelotikut.

Ohjeet ovat selkeät. Tee kuvan mukaan.


Tässä alkuperäinen pahvitalo sisältä.

Tässä pahvitalo ulkoa.
Tässä pahvitalo osissa ja oma viritelmäni kapalevystä.

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Valmiskivetys pienoismallimarketista Osa: 2 maalaus

Noniin nyt se on maalattu. Eli valmis pintakivetys maaleissa. En voinut ottaa kuvaa keskeneräisestä figuurista joten maalasin sen myös.

Pohjan maalaus eteni niin, että musta pohjamaali alle. Tumman harmaa pintamaali ja päälle tumma wash. Viimeistely kuivaharjauksella kolmella eri harmaan sävyllä. Tein myös pieniä nokareita mutaa alustalle, koska se  olis muutoin ollut liian yksitoikkoinen.

Olen pitkään halunnut tehdä diodraaman Mordheimin kadusta, jossa Skaven ottaa yhteen ihmisen kanssa. Nyt voisin jopa harkita tekeväni sen kadun tällä kuvoinnilla. Kivetystä löytyy myös monta muuta eri mallia, joten varmasti löytyy sopiva kuvointi omiin projekteihin.

Mutta asiaan... Kuvat kertovat yleensä enemmän.

Vertailussa alkperäinen ja maalaus. 

Koko Mordheim figuuri. Alustatn reunan olisi voinut peittää paremmin vaikka erikeepperillä. 
ja takaa...

Tässä koko Mordheim Zealot kolmikko. Sivuilla olevien alusta kivet tehty pahvinpaloista.