PIENOISMALLIMARKETTI

Pelikrypta

lauantai 16. marraskuuta 2013

Necromunda harrastuksena

Hive City kasvaa taustalla ja samoin sen populaatio. Vaikka Necromunda figuureiden tuotanto on lopetettu on niitä silti paljon myynnissä ja tarjolla ympäri internettiä. On paljon haastavampaa saada kasaan 10 hengen alkuperäinen porukka, kuin rakentaa vallan uusi muovista paremmilla ja pelitehokkaimmilla varusteilla. Tosin tuolla vintage-porukalla on myös oma haasteensa pelata, mikä vain lisää omaa mielenkiintoa ja jännitystä peleihin. Oma kokoelma on aivan alkutekiöissä varsinkin, kun haluan maalata itse kaikki figuurit omalla tavallani. Keräilyssä apuna on ollut netistä löytyvä loistava "Collectors Guide", jonka avulla on hyvä seurata mitä puuttuu ja mitä haluaa.

Itse Necromunda suurin viehätys on sen persoonallisuus. Itse asiassa odotankin, että GW tekisi jonkun paketin missä tulisi enemmän siviilimallisia muovihahmoja ja auto-aseita. Nykyään GW:n mallipaketeista ei taida löytyä figuureita millä olisi kunnolla autoguneja tai autopistooleja. Se on vaan harmi, kun Necromunda ilmestyi myytiin asepaketteja, joissa oli auto-, lasaseita. Lisäksi runsaasti haulikoita. Nyt tuntuu, että jos haluaa vähän persoonallista porukkaa pitää ostaa 4-5 eri mallipakettia saadakseen muutaman miehen porukan kasaan. 

Necromunda ja Mordheim ovat tarjonneet itselle ainakin mielenkiintoisimmat pelikokemukset figuuripuolelta. Onneksi niitä vielä löytyy, kun osaa etsiä. Kun aikakone keksitään, niin piipahdan ysäriluvun loppupuolella GW:n kaupassa. Jos et ole pelannut Necromundaa, suosittelen kokeilemaan. Mitä persoonallisempi ja monipuolisempi jengi sen parempi. Unohda pelitehokkuus. Surkein Juvekin surkeimmalla aseella voi hyvänä päivänä tuhota vastapuolen parhaimman soturin... Mikä kuitenkin parasta. Aina voi kostaa, koska peli jatkuu eteenpäin. Kampanja ja jengin kehitys on parhainta antia mitä pelissä on.


2 kommenttia:

  1. Kaaoskultistiboksi soveltuu ihan hyvin Necromundatouhuun myös aseiden puolesta: http://www.games-workshop.com/gws/catalog/productDetail.jsp?catId=cat440209a&prodId=prod1770004a

    VastaaPoista
  2. Olet aivan oikeassa tuon boxin suhteen. Se taitaa olla ainoa mistä noita autoaseita saisi. Jos tosiaan rakentaisin jengin niin tuo olisi yksi boxi minkä hommaisin. Figut ovat valmiiksi hyviä necromundaan tai sitten muokattavaksi.

    VastaaPoista