PIENOISMALLIMARKETTI

Pelikrypta

perjantai 6. joulukuuta 2013

Necromunda Outlaws

Lyhyt katsaus Outlaw sääntöihin omien kokemuksien pohjalta. Outlaw säännöt ovat lisä perussääntöihin, jotka tuovat lisää jengejä pelattavaksi, kuten Ratskinit, Redemptionistit, Spyrerit ja Scavviet. Isoimpia muutoksia peliin tekee sen, että kaikki uudet jengit ovat lainsuojattomia. Heillä on omat alueensa, scenaarionsa ja tapansa kerätä rahaa. Mukana on myös uusia palkattavia, varusteita ja erikoissääntöjä. Maustetta perustylsään scenaarion tuo treacherous conditions eli vaaralliset olosuhteet. Jos toinen pelaajista haluaa käyttää kyseisiä sääntöjä, voidaan heittää noppaa siitä mitä olosuhteita alueella vallitsee, kuten pimeyttä, kovaa tuulta, limaa, ötököitä ym. Outlaw säännöt pätevät myös normaalin sääntökirjan jengeihin tarvittaessa.

Pelaaja voi ilmoittaa halutessaan toisen jengin viranomaisille, jolloin he joutuvat testaamaan leimataanko heidät lainsuojattomiksi. Tähän vaikuttavat myös mikä scenaario ja muutama muu asia. Omat Orlockkini joutuivat heti lainsuojattomiksi. Kaikki ei näytä kuitenkaan huonolta. Outlaw scenaariot tuovat hyvin rahaa onnistuessaan. Parhaimillani olen saanut yli 200 krediittiä pelistä suoraan käyttööni. Huonoiten olen tienannut alle 20 krediittiä. Jengi saa pitää yhden alueen joutuessaan lainsuojattomaksi ja voi kerätä puolet tämän alueen tuloista. Plussana on se, että ei tarvitse maksaa ylläpitoa ja tienatut rahat tulee suoraan tilille. Miinuksena taas se, että jokainen jengiläinen tarvitsee 3 krediittiä ruokaan per peli tai kärsivät nälästä. Muuten jengi seikkailee normaalisti kampanjan mukana.

Outlaw sääntöihin olen tosiaan raapaissut vain pintaa, mutta se on tuonut paljon lisää ja mielenkiintoa peliin vähällä vaivalla. Suosittelen kokeilemaan.

Rotannahkojen väijytys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti