PIENOISMALLIMARKETTI

Pelikrypta

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Sutimiehen suditut figuurit

Aurinko paistaa ja olen suuntaamassa ulos. Mielessäni on pyörinyt kuitenkin pitkään eräs asia, joka ei voi odottaa. Nimittäin maalaustaitoni kehitys. Välistä tuntuu, että en osaa mitään ja mistään ei tule mitään.... Kaivelin vanhoja figuureitani. Osa figuureista makaa laatikon pohjalla osa on päässyt vitriiniin näytille. Vanhoja hahmoja kun tutkii niin rupean huomaamaan, että olen oikeasti kehittynyt. Pystyn jopa nimeämään muttaman figuurin, jotka ovat olleet jotenkin merkittäviä figuureita maalaukseni kehityksessä.

Kaivoin työpöydälleni yhdeksän figuuria, joista keskimmäinen figuuri on ehkä suurin aikaparadoxi maalauksesni kehityksessä. Asiaa on helpompi tarkastella kuvien kautta. Mutta ennen sitä käyn hakemassa kupin kahvia ja palaan asiaan.... 

Noin sain kahvia ja palaan asiaan... Olen maalannut ja koonnut pienoismalleja koko ikäni. Olen ollut alle 10-vuotias, kun olen ensimmäiset pienoismallini koonnut. Valitettavasti näitä ei ole jäljellä. Mutta suurin osa löytyy ja voisin näistä ottaa kuvan muiden ihmeteltäväksi. Ensimmäiset oikeasti maalaamani figuurit ovat muovisotilaita ja veikkaan, että niitäkin vielä löytyy jostakin. Mutta kuten mainitsin kaivoin 9 tärkeää figuuria, joista kaikista voin kertoa maalaukseni kehityksestä ja edustavat maalaukseni tasoa. Näiden 9 figuurin väliin mahtuu satoja maalattuja figuureita. Osa onnistuneita ja osa epäonnistuneita, mutta jokainen niistä on vienyt kehitystäni eteenpäin.

FIGUURIT ENSIMMÄISESSÄ KUVASSA

*Ensimmäinen figuuri on maalattu noin 15 vuotta sitten ja on peräisin ihan ensimmäisestä saamastani GW:n figuuriboxista. Figuurissa ei ole pohjamaalausta vaan kaikki värit on maalattu muovien päälle.

*Toinen figuuri on myös samaisesta boxista ja samanlailla maalattu kuin ensimmäin, mutta tämä on saanut jossain vaiheessa vain uuden maalikerroksen päällensä. 

*Näiden kahden figuuritasoni kehityksen jälkeen tuli pitkä tauko, varmaankin 3-4 vuotta.  Kunnes armeijan jalkeen opiskeliaikanani kävelin Helsingissä erääseen figuuriliikkeeseen. Liikkeestä jäi käteen uusi boxi GW:n Catachan Jungle Fightereita, läjä maaleja ja pohjamaalispray. Päätin jatkaa innostustani taiteeseen ja kolmas figuuri sai maalit alleen. Kolmas figuuri on saanut eräänlaisen aavikko-camo värityksen ja tästä eteenpäin kaikki maalaamani figuurit ovat saaneet pohjamaalauksen.

*Innostus sai tuulta alleen ja ostin myös Warhammeer 40K sääntökirjan Catachan Jungle Fighter codexilla. Tarkoitukseni oli tehdä 40K maailmaan imperiaalinen viidakkosissijoukko ja figuurit innostivat myös minut kokeilemaan erilaisia muokkaustaitojani Green Stuffin kanssa. Neljäs figuuri edustaa näiden joukkojen liekinheitinmiestä. Valmiina oli osa komentoryhmää, kersantteja, solttuja, raskasta kalustoa, kuten kranaatinheitintä ja raskasta liekinheitintä. Koskaan joukkio ei päässyt komennukselle. Maalausintoni katosi jälleen vuosiksi ja figuurit jäivät pölyttymään laatikon pohjalle.

Kuvassa on neljä figuuria, jotka kaikki ovat GW:n valmistamia erikseen koottavia muovimalleja. Malli on: Catachan Jungle Fighters. Figuureissa ei ole omia muunnoksia.


Selailin nettiä eräänä syksyisenä iltana vuosia sitten ja jostain syystä eksyin Games Workshopin sivuille. Sivuilta löysin ladattavia PDF sääntöjä. Niiden joukossa oli säännöt sellaiseen peliin kuin Mordheim. Olin joskus kuullut aikaisemminkin kyseisin synkän sanan ja minun oli pakko tutkia asiaa tarkemmin. Selailin sääntöjä ja kiinnostukseni heräsi edelleen. Google tiedustelupalvelun kautta sain paljon informaatio nopeasti. Asia iski päähäni kuin kaksi pyrstöinen meteori vanhaan jokikaupunkiin.

Soitin välittömästi kaverilleni ja kerroin asiasta. Olimme kuitenkin jo liian tulevaisuudessa ja suurin osa Mordheim tuotannosta oli jo lopetettu. Olimme kuitenkin vain 5 vuotta jäljessä ja Googlen avulla tosiaan saimme tilattua GW:n Empire Free milita boxin, jonka jaoimme puoliksi. Oli aika matkata Mordheimiin. Se olkoon toinen tarina...

FIGUURIT TOISESSA KUVASSA 

*Ensimmäinen figuuri on maalattu noin 5 vuotta sitten Mordheim warbandin jäseneksi. Maalaustaso ei ole kovin kummoinen verrattuna aikasempiin tuotoksiin, mutta maalaus oli vaihtelua ikuisiin viidakkosisseihin.

*Mordheim warbandi sai jatkoa useilla eri sotureilla ja tämä toinen edustaa merirosvohenkistä ryövärijoukkoa. Maalaukseni oli saanut hiukan lisää korostusta ja myös hiukset ovat figuurilla omaa tuotostani Green Stuffilla. Maalaustaitoni oli selkeästi kehittynyt, mutta en osannut jatkaa eteenpäin maalaustaidoissani.

*Kävin seikkailemassa Englannissa hakemassa ispiraatiota ja samalla työpöydälläni oli tämä kolmas figuuri osittain maalattuna työpöydälläni. Näytin keskeneräistä kuvaa eräälle englantilaiselle ja tämä innostui asiasta ja näytti kuvaa myös muille kavereilleen. Olin otettu. Minua pidettiin hyvänä maalaajana ja päätin palattuani suomeen panostaa maalaukseen. Figuurissa kokeilin uusia maalaustekniikoita. Figuuri oli sen hetkinen paras maalaamani figuuri ja on edelleeen parhaimmistoa.

*Jossain vaiheessa löysin Necromundan Mordheimin rinnalla, joka on käytännössä sama peli eri aikakaudella ja maalasin myös siihen monta erilaista muoviallia. Mutta kuitenkin ihastuin tähän neljäntenä olevaan muskelihemmoon, jonka ostin ebaysta ja maalasin palkkasoturiksi. Maalauksissani olen panostanut korostuksiin ja yksityiskohtiin tatuointien muodossa, mutta jälleen sain seinän vastaan ja en keksinyt enää miten parantaisin maalaustani.

*Tämä figuuri on maalattu alle vuosi sitten. Tapasin erään taiteijan Kharonin. Hän opasti minulle uuden maalaustavan ja tekniikan. Märkäpaletti ja "washaus" saivat uuden merkityksen ja viides kuvassa oleva naisfiguuri sai maalit päälleen. Figuuri pärjäsi eräässä maalauskisassa tullessaan kolmanneksi.

Kaksi ensimmäistä figuuri ovat GW:n erikseen koottavia muovimalleja tunnettu Mordheim mercenaryinä tai nykyään Empire Free Companynä. Malleja on muokattu ja niihin on lisätty osia Mordheim asseccory spruesta. Keskimmäinen figuuri on metallinen GW:n Mordheim Witch hunter -figuuri. Kaksi viimeistä ovat metallisia GW:n Necromunda figuureita. 
Nyt maalaan edelleen ja pyrin koko ajan etsimään uusia tapoja maalata ja kokeilen erilaisia värivaihtoehtoja. Joskus figuurit eivät onnistu, mutta ne opettavat maalaamaan. Tasoni kehittyy koko ajan olen tyytyväinen miten oma maalukseni on kehittynyt.

Maalaustaitoni kehitys alkaen vasemmalta oikealle.

Joku voi ihmetellä miksi olen innostunut GW:n tuotoksista, niin siihen on eräs helppo vastaus. Pidän siitä, että voin maalata ja muokata figuurit oman mielikuvitukseni mukaan, eikä niiden tarvitse mallintaa välttämättä oikeaa värimaailmaa, kuten esimerkisi Toista Maailman sotaa kuvaavat mallit. Lisäksi yksittäiseen figuurin on helppo keskittyä, kuin tehdä kymmenien figuurien armeijoita. Toiseksi olen innostunut keräämään Necromunda ja Mordheim figuureita, jonkin epäselvän aikaparadoxin takia nuoruudessani. Varmasti teen blogin vielä Mordheim ja Necromunda kokoelmastani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti