PIENOISMALLIMARKETTI

Pelikrypta

torstai 21. elokuuta 2014

Mordheimin uudelleen rakennus

Päätin rakentaa Mordheimin pelin mukana tulleet alkuperäiset pahvitalot uudelleen. Aloitin jostain helposta, koska rakennusmateraalina käytin minulle uutta kapalevyä. Ensimmäiseksi päätin rakentaa Corner House 2 nimellä olevan rauniotalon.

Tarkoituksena on siis leikata kapalevystä samankokoiset palat kuin pahvit olivat taloissa ja sen jälkeen muokata ne näyttämään samalta, kuin pahveihin on maalattu kuvito. Alkuperäisiä muoviosia käytän kuitenkin mitä pahvitalossa on tullut mukana.

Alkuperäinen Mordheim pahvitalo Corner House 2 nimeltään.
Alkuun käytin alkuperäisiä pahviosia mallina kapalevyn leikkaukseen. Kapalevyn paksuus oli 5 mm.

Pahviseinä mallina kapalevyn leikkauksessa. Tummennetut alueet leikataan pois.

Osien sovittelua ja muokkausta. Testailin miten saan pahvia varten tehdyt muovipalat sovitettu kapalevyyn. Itseasiassa ne sopivat erinomaisesti. Mordheim muovipalojen leveys on juuri sama kuin kapalevyn 5 mm paksuun.

Alakerta mallailua.
Palat kun sain muokattua ja vähän niitä sovitettua yhteen tuli eteen kuitenkin lattian rakentaminen. Lattia oli pelkkää maalattua pahvia aikasemmin. Käytin jälleen minulle tuttua rakennusmateriaalia eli pahvia johon liimasin jäätelötikuista lattialaudoituksen. Jäätelötikut vaativat myös paljon muokkausta enemmän.
Lattian vamistusta. Lattia on tehty jäätelotikuista. Osia ei ole vielä liimattu yhteen.

Liimauksen jälkeen rakennus muistutti rakenteeltaan samaa kuin alkuperäinen pahvitalo. Alusta alkaen oli tarkoitus tehdä hiukan enemmän kuin mitä alkuperäisessä pahvitalossa oli, koska muuten viritelmä saattoi jäädä hiukan torsoksi.

Rakennus liimattuna kasaan alkuperäisen mallin mukaan.

Lisäyksenä tein alakerran lattian laudoituksen ja romua. Liimailin jäätelötikun paloja ja hiekaa mielivaltaisesti sinne sun tänne.

Maalausta vaille valmis. Vieressä myös pieni jämäosista koottu rauniopala.

Päätin maalata koko höskän mustalla pohjamaalilla. En käsitellyt kapalevyn välissä olevaa ainetta mitenkään. Pohjamaaluksen jälkeen näin, että osa aineesta suli maalin takia. Alakerran tiilikuvio säilyi, mutta yläkerran suli.
Pohjamaalaus sulatti yläkerran tiilikuvion. Ensikerralla kyllästän aineen erikeeper + vesi sekoituksella.
Ehkä koko projektin puuduttavin vaihe oli maalata koko rakennnus. Maalsin koko rakennuksen omilla pääväreillään. Tiilityksen ruskealla, laudoituksen vaaleammalla ruskealla, seinät vaaleaksi ulkoa ja vihreäksi sisältä. 

Perusmaalaus tehtynä.
Viimeistely oli itseasassa mukavaa. Käytännössä kuivaharjailin isolla sudillla vähän vaaleita sävyjä sinne sun tänne. Lisäksi tein ruostetta ikkunoihin ja maalasin alkuperäistä muistuttavan kääremkuvion oven viereen. Ikkunoiden alle on vähän lisätty valumia mustalla washilla.

Valmis Corner House 2. Etupuoli.

Valmis CH2. Sivu.

Valmis CH2. Sisältä.

Yksi tehty vielä 5 jäljellä. Aikaa kului huomattavasti enemmän kuin peruspahvista valmistamaan rakennukseen. Lisäksi jouduin käyttämään pikaliimaa monessa kohtaa. Kapalevyn ja puutikkujen muokkaaminen vie aikaa. Samalla kapalevyn leikkaus on hitaampaa ja tarkempaa kuin pahvin leikkaus.Tulevaisuudeesa tulee olemaan myös tuo kyllästysvaihe sulamisen estämiseksi. Mutta jälki on kyllä heinompaa. Voin kyllä sanoa, että tämä on hienoin aikaan saamani rakennus, mutta myös kallein.

Tässä lista Mordheim rakennuksista.

Corner House 1
Corner House 2
The Long House
The Tavern
Bridge House
Monument + Chimney

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti